Koningskwartier

VEELZIJDIG WONEN IN ZEVENHUIZEN

Wonen in Zevenhuizen is genieten van een historisch en tegelijkertijd modern dorp, dat verrassend veelzijdig is. Een gebied met alle ruimte om te wonen, te werken en te recreëren in een dorpse ambiance, midden in de Randstad. Hier kun je grenzeloos genieten van inspanning, ontspanning, natuur, cultuur en water! Sinds 2010 hoort Zevenhuizen officieel bij de gemeente Zuidplas, samen met Moerkapelle, Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Watersportgemeente

Gemeente Zuidplas is een echte watersportgemeente. ’s Zomers kun je heerlijk zeilen, varen of surfen, ’s winters kun je met een beetje geluk schaatsend van de prachtige omgeving genieten. Een tocht per boot van de Hollandse IJssel naar de Rottemeren brengt je terug in de tijd. En wil je even uitblazen? Langs de diverse vaar-, wandel- en fietsroutes zijn tal van gezellige eet- en drinkgelegenheden.

Eeuwenoude historie

Ben je een cultuurliefhebber? Zevenhuizen ademt eeuwenoude historie met bijzondere monumenten, zoals de voormalige smederij van Heij aan de Dorpsstraat, diverse boerderijen en de Hervormde Dorpskerk. Ook de vier historische molens van de unieke Molenviergang aan de Rotte is nog geheel intact. En op de eerste zaterdag van september wordt het Oogstfeest gehouden, waarop diverse oude ambachten worden getoond.

Natuur en recreatie

Wil je genieten van de natuur? Alleen, met de kinderen of met vrienden en familie? Dan ga je naar de nabijgelegen Rottemeren, de Zevenhuizerplas en Hitland. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en golven. Of op zondag met het hele gezin picknicken.

Dorpse gezelligheid

In Zevenhuizen zelf is het plezierig wonen. De dorpse gezelligheid, de ‘gewone’ winkels aan de Dorpsstraat, de winkeliers die nog tijd hebben voor een praatje: het is tekenend voor de dorpse sfeer. En hoewel Zevenhuizen een klein dorp is, zijn er toch alle voorzieningen. Zo zijn er vier kerken en twee basisscholen: ‘t Reigerbos en De Eendragt. Ook zijn er diverse sportfaciliteiten zoals een voetbalveld, sporthal en tennisvelden. En in dorpshuis Swanla kun je theatervoorstellingen en optredens bezoeken. Kortom, in Zevenhuizen kun je grenzeloos genieten!

Zoekvenster sluiten